Po zelo kratkem premisleku, sem se odločil, da si bom naredil domačo finsko savno. Savno sam obožujem in če bi bilo po moje, bi jo obiskoval vsak dan. Vsi pa vemo, da savnanje ni poceni. Tako sem se še lažje odločil, da si jo bom naredil sam.

Domača finska savna

Najprej sem se dobro pozanimal, kako je narediti takšno leseno savno, koliko me bo to prišlo in kaj vse potrebujem. Ko sem videl, da bi resnično bil sposoben sam narediti savno, sem že klical prijatelja, da mi pripelje potrebni les. V enem tednu sem imel na papirju točne mere, kako bo vse skupaj izgledalo. Ko mi je prijatelj pripeljal les, se je ponudil, da mi lahko pomaga. Seveda mi je še en par rok prišel prav. Določene stvari težko primeš in delaš sam. V enem tednu je bila savna postavljena.

To je bil zame pravi izziv. Ko so sosedje videli kaj točno počnem, so mi rekli, da bi tudi oni imeli takšno savno. Če bi hotel, bi sedaj lahko delal savne. Ampak to ni bil moj cilj. Jaz sem si želel narediti savno zase, ker resnično obožujem savnanje. Tako sem prišel do lepe domače savne.

Prvo savnanje si bom najbolj zapolnil. Resnično sem užival, ko sem se prvič ulegel na moje lastne klopce in si prižgal peč. Savna je postala prav prijetno topla. Seveda sem prvič opazoval vse okoli sebe. Moral sem se prepričati, da je vse ok in da sem vse naredil prav.

Peč za finsko savno

Savna je bila popolna. Prav srečen sem bil, da mi je uspelo v prvo narediti tako lepo savno. Sedaj pa je na vrsti samo še to, da si vsak dan vzamem čas za savnanje.