Ste tudi vi v srednjih letih in čutite bolečine? Se iščete in ne najdete prave rešitve?

Tudi sama sem bila v tem obdobju in sem poskusila vse možno. Na koncu sem ugotovila, da nič ne gre na hitro in lahko. Tako sem hodila na masaže in občasno telovadila. To pa ni bilo dovolj. Potem pa sem se odločila, da bom temu naredila konec, ko mi je ena starejša gospa povedala, kako zelo si je popravila zdravje, ko že eno leto redno hodi na jogo in to samo 1 krat na teden po dve uri. Takrat  sem si rekla, da bi to tudi jaz zmogla. Povedala mi je, kam hodi ona in tako sem se odločila, da se bom pridružila.

Povečajmo svojo gibčnost in pojdimo na uro joge

Ko sem morala na prvo uro joge mi je bilo precej nerodno, ker sem vedela, da so pri tej uri večina upokojenci. Jaz pa nisem bila upokojenka in zato mi ni bilo prijetno prestopiti pragu prvi dan. Doživela pa sem čisto drugačni odziv. Vsi so me bili zelo veseli in takoj sem se vključila. Tako sedaj tudi jaz že hodim na jogo pol leta in moje bolečine v hrbtenici so izvenele. Kako sem hvaležna starejši gospe, da mi je povedala za jogo. Prepričana sem, da bi se še danes lovila, če je ne bi srečala.

Joga je resnično dobra stvar, če imate težave z gibčnostjo in vas boli hrbtenica. Potrebno je telovaditi redno, druge rešitve ni. Tako pojdite na vadbo joge ali pilatesa. Ne potrebujete toliko vadbe za moč, koliko potrebujete vadbo za gibčnost. To sem sama spoznala kar hitro. Je pa res, da sem sama precej aktivna doma zunaj na vrtu in skoraj nikoli ne mine dan, da ne bi zunaj kaj počela. Tako lahko rečem, da redno skrbim za svojo moč.