Živim na obali, kjer se radi družimo in imamo radi dobro hrano. Še posebej smo ponosni na naše oljke iz katerih se pridela kvalitetno ekstra deviško oljčno olje dobrega okusa. Že moj oče je vzgajal oljke in iz njih prideloval oljčno olje. Sama predelava oljk pri ekstra deviškem oljčnem olju je predpisana. Potrebno je mehansko stiskanje.

Da se pridobi naziv za ekstra deviško oljčno olje je potrebno izpolnjevati vse kakovostne pogoje. V Sloveniji se vsa olja preverjajo z laboratorijsko analizo. Če želi proizvajalec pridobiti naziv za svoje oljčno olje, potem mora najprej narediti laboratorijsko preiskavo. Tako so se že moji starši ukvarjali s proizvodnjo, jaz pa sem nadaljevala tradicijo, Proizvodnjo sem nekoliko modernizirala, vendar je postopek priprave ostal isti. Kvaliteta, ki ga ima ekstra deviško oljčno olje, je odvisno tudi od letine oziroma vremenskih razmer. Ker je nasad oljk postal že precej velik, vsako leto povabimo obiralce v pomoč pri obiranju. Letos je bila dobra letina in pričakujemo visoko kakovostno ekstra deviško oljčno olje, ki ga bomo dali tudi na ocenjevanje. Ljubitelja tega olja se dobro zavedajo, da je vsak postopek v pripravi pomemben. Torej svoje ekstra deviško oljčno olje smo prijavili na postopek ocenjevanja. Zbrali so se številčni proizvajalci olja in njihovi ocenjevalci. Imeli so tudi lastne laboratorijske analize. Naše ekstra deviško oljčno olje je zasedlo drugo mesto. Malo sem bila žalostna, ker nismo osvojili zlata, vendar je seveda tudi drugo mesto velik uspeh. Moja starša bi bila zelo ponosna name.

Za pripravo hrane najraje uporabljam exstra deviško oljčno olje z obale

Doma smo uspeh proslavili in pripravili pojedino, kjer je seveda bilo ekstra deviško oljčno olje glavna sestavina. Res da je veliko dela s proizvodnjo, obiranje tudi reklamiranjem, vendar, če to delaš s srcem se izplača. Ne predstavljam si, da bi delala kaj drugega kot, da sem vedno v stiku z naravo. Rada imam svoj način življenja in svoj poklic.