Kar nekaj časa nazaj, sem si zlomil zapestje, ko sem igral košarko, ter sem zelo slabo pristal na roko, ko sem padel. Tako pa sem takrat moral kar nekaj časa nositi opornico, nato pa sem mislil, da se mi je zapestje popolnoma pozdravilo, ter je sedaj tega konec. Tako pa sem se takrat še kako motil, saj se mi je malo za tem pojavil sindrom karpalnega kanala, vendar takrat še nisem vedel, da je bilo to to.

Sindrom karpalnega kanala me je zelo prestrašil

No tako pa se mi je sindrom karpalnega kanala pojavil tako, da sem čutil kar nekaj čudnih občutkov v svojih prstih na roki. To pa je vsebovalo razno pogosto mravljinčavost in pa otrplost, kjer se mi je ta pojavila na več ali manj vsakemu prstu na roki, ki je bila prej zlomljena. Nato pa sem čutil zaradi tega tudi kar hude bolečine, kjer pa sem zaradi tega tudi nekoliko zgubil občutek v roki in pa koordinacijo. Tako pa mi je bilo to zelo čudno, saj nisem več moral niti normalno prijeti kozarca.

No zato pa sem se moral odpraviti čim hitreje k zdravniku, kjer pa mi je ta rekel, da gre pri mojih simptomih, najverjetneje res za sindrom karpalnega kanala. Sprva pa se mi je to zdelo zelo čudno, saj sem prvič slišal za to. Nato pa mi je zdravnik razložil, kaj sploh je to, ter mi je nato razložil, da se mi je to najverjetneje pojavilo zaradi tistega zloma roke, oziroma zapestje, saj se sindrom karpalnega kanala, najpogosteje pojavi ravno kot posledica kakšnega takega dogodka. 

Za zdravljenje tega, pa sem dobil posebno opornico za roko in pa določena zdravila za zmanjšanje vnetja. Nato pa mi je zdravljenje nekoliko napredovalo, ter sem začel hoditi na fizioterapijo, kjer pa sem se končno lahko rešil tega sindroma karpalnega kanala, na kar pa sem že komaj čakal.