Nekako imamo danes hud tempo v življenju in če smo ravno zgradili hišo, potem se oddahnemo in ne mislimo več na hišo, vendar začnemo v njej uživati, ko pa pride nepričakovano do problemov, kot to da so se žlebovi zamašili pa nastane panika.

Vsi vemo kaj pomenijo zamašeni žlebovi, to je klic na pomoč in vsak si želi, da ni kaj resnega in da ne bo potrebno kakšno grdo delo. Pri nas se je to zgodilo. Sprva nismo vedeli, da je prišlo do zamašitve, saj se sploh nismo ukvarjali z tem, ker je bila hiša nova, vendar smo po dveh nalivih videli, da nekaj z enim žlebom ni v redu, kajti teklo je iz njega ven.

Moj mož je postal pozoren in ker je bilo tretji naliv isto, smo vedeli, da bo potrebno žleb pogledati. Seveda se je še prepričal, če so ostali žlebovi v redu in hvala bogu so bili. Tako je bil problematičen samo eden.

Prvi strah, ki je bil je bil ta, da je z odtokom nekaj narobe, kajti vsi smo vedeli, če bo nekaj narobe z odtokom nas čaka grdo delo in upali smo na najboljše. Tako je to z žlebovi in nič ne moreš, problem moraš rešiti in smo šli. Skozi žleb smo porinili žico in ta se je kmalu ustavila, joj kako smo bili srečni, saj smo vedeli, da je nekaj v žlebu. Tako smo žleb odprli in v njemu je bila majhna žogica in polno listja, ki se je nabralo za njo. Kako veseli smo v bistvu bili te žogice, kajti če se žlebovi zamašijo ni nič dobrega. Tako smo vse skupaj ščistili in problema je bilo konec. Za to je bil kriv naš mali nadobudnež in ne samo da je bil kriv, kasneje nam je povedal, da je vedel za to in da si ni upal povedati, kajti vedel je, da žlebovi niso kar nekaj in da ni prav kar je naredil.