Dandanes so otroci veliko na telefonih. Še posebej na socialnih omrežjih. Iščejo prijatelje, objavljajo fotografije in ustvarjajo svojo zgodbo na profilih. Za še več zabave pa pride v vlogo Tik Tok. Tu lahko objavljajo kratke videoposnetke, kjer posnamejo nek popularen ples na popularno pesem ali pa kratek smešen video česarkoli. Popularno je zato ker gre za hiter par sekundni video in aplikacija kot sama je enostavna za uporabo. Razlika med Tik Tokom in ostalimi socialnimi omrežji je predvsem to, da na Tik Toku lahko zelo hitro postaneš slaven in imaš 10 krat več sledilcev kot na drugih socialnih omrežjih.

Zaradi takšne popularnosti se na Tik Toku objavljajo tudi promocije izdelkov, saj je to za lastnike produktov bolj ugodno, kot da posnamejo reklamo in jo predvajajo po televizijah. Zakaj je temu tako? Da naredimo neko promocijo izdelka preko Tik Tok, na primer promocija nove šminke, lahko kontaktiramo osebo, ki ima veliko sledilcev in na Tik Toku objavlja make up videoposnetke. Vemo da ljudje, ki tej osebi sledijo obožujejo make-up, kar je tudi naša ciljna skupina kupcev. Če ta oseba privoli k promociji izdelka, je to to. Mi plačamo osebo in ona posname Tik Tok. Če pa bi se lotili sami promoviranja izdelek pa bomo plačali veliko več. Tukaj pride v ceno snemanje reklame, igralci v reklami, predvajanje po televiziji. Medtem ko oseba na Tik Toku je že sama igralka, ima kamero in profil z veliko sledilci.

Tik tok osvojil svet

Zato je Tik Tok zelo zabaven in zelo uporaben za gledalce kot tudi za izdelovalce Tik Tokov in prodajalce. Na tej aplikaciji lahko zaslovi kdorkoli. Vsak ima priložnost.

Mladi sledijo trendom in objavljajo popularne plesne točke ali pa popularne pesmi, dokler ne postane brez veze. Ko postane brez veze najdejo novo pesem, nov ples in s tem pridobivajo všečke in sledilce. Zelo enostavna in zabavna aplikacija za zabavanje otrok kot tudi starejših. Imate tudi vi Tik Tok?