Ne vem točno zakaj, vendar so tehnični pregledi ena izmed tistih nalog, za katere mora poskrbeti moški, ni tako? V moji družini je veljala navada, da tehnične preglede vseh avtomobilov v naši družini opravi oče. Mogoče mu je to nalogo pripisala mama in se je kasneje nikoli ni mogel znebiti. Tega točno ne vem, vendar so mi bili tehnični pregledi in vse, kar je povezano z avtomobili vedno nekaj, čemur sem se upirala z vsemi štirimi, bi rekla moja babica.

Kot sem že omenila, sem se lahko leta in leta opirala tej nalogi, vse do letošnjega leta, ko sta oče in mama odpotovala, kar pa pomeni le eno, tehnični pregled bom morala opraviti sama. Že navsezgodaj zjutraj sem se pripeljala pred poslopja, kjer se izvajajo tehnični pregledi za vsa motorna vozila. Ker se moj dan začne zelo zgodaj, zaradi nespečnosti, s katero se soočam zadnje dni, sem seveda izbrala prvi jutranji termin, ki je bil na voljo. S svojim konjičkom sem se zapeljala v delavnico, kjer se opravlja tehnični pregled. Moški, ki so izvajali kontrolo mojega avtomobila, so bili prijazni in so svoje delo strokovno opravili. Vse skupaj je potekalo tako hitro, da si v bližnjem lokalu nisem uspela naročiti niti jutranje kave. Ena, dva, tri in moje vozilo je bilo pregledano. Moški, ki je pregledal moje vozilo, mi je povedal, da je avto v odličnem stanju ter mi zaželel srečno pot.

Še danes mi ni jasno, zakaj sem se imela ves ta čas tako negativno predstavo o tem, kako potekajo tehnični pregledi, ko pa vse skupaj tako hitro poteka. Priznam, sama sebi sem povzročala čisto nepotreben stres. Prepričana sem, da bo oče vesel, ko mu bom povedala, da bom v prihodnje za tehnični pregled svojega avtomobila poskrbela sama. Tako bo sam imel več časa zase, saj vsakoletni tehnični pregledi ne bodo več samo njegova naloga.

Posted in Nekategorizirano