Poznate občutek, ko se zjutraj zbudite celi zlimani in slabe volje, ker je še en delovni dan pred vami, potem pa vam Dolce gusto polepša dan, ko ga zagledate. Meni se to zgodi pogosto, ko mi zjutraj zazvoni budilka in bi jo najraje preslišala in seveda to ni možno, moram vstati in se odpraviti v službo. Veliko mojih sodelavcev pije kavo v službi, jaz pa ne dam kave Dolce gusto za kavo v službi. Ta občutek, da lahko kavo spijem v miru pred službo, ko sem še v pižami in me nobeden ne obremenjuje in z nobenim se ne potrebujem pogovarjati in biti vljudna prevaga vse.

Sprva sem vedno pila turško kavo, ko pa sem enkrat videla aparat Dolce gusto, me je očaral, takrat sem ga kupila, mogoče še prehitro bi nekdo rekel, kajti niti nisem poznala katere kapsule obstajajo, enostavno sem verjela v njega.

Tako sem prvo imela Dolce gusto aparat in šele kasneje šla v iskanje kapsul in katere sploh izbrati. Sama sem ljubiteljica malega cappuccina in tako sem iskala kapsule, ki bodo naredile mojo kavo, kot si jo želim. Sprva me je postalo malo strah, d ne bo velike izbire, ko pa sem jaz videla, da za Dolce gusto aparat obstaja ogromno kapsul, sem bila presrečna. Tako seveda nisem kupila samo enega okusa, ampak je bila košarica kar polna okusov. 

Doma pa se je začela pokušnja okusov. Tako sem si pripravila čisto vsako kapsulo za Dolce gusto, katere sem kupila in tako izbrala svoj najljubši okus, pa ni bil mali cappuccino, ampak je bil macchiato, ki sem ga oboževala od prvega dne, pa še danes pijem točno to kavo vsepovsod, ali mi jo doma naredi Dolce gusto, ali pa v gostilni pijem isto. To je moja kava in ne zamenjam je za nobeno drugo vrsto kave.